torstai 18. joulukuuta 2014

17#Luukku Hevosen omistaminen



Aluksi pahoitteluni että postaus tulee päivän jäljessä, mutta olimme jouluostoksilla kaupungilla ja päivä venähti. Postauksen aiheena on kumminkin mietintänä oma hevonen, mitä se vaatii ja oletko valmis siihen vastuuseen.

Kaikki postauksen kuvat kuuluvat Dana's Doodlesille, paitsi luukkukuva

Millaiseen tarkoitukseen?


Ennen minkään muun miettimistä tulisi miettiä mihin tarkoitukseen tulet hevostasi tarvitsemaan. Mielestäni ei kannata peruspuskamaastoiluun ostaa 15 000 euron taidokasta ja räjähtelevää kilpahevosta tai liian nuorta kokematonta hevosta mikäli se olisi yksin sinun harteilla.

Ekaksi hevoseksi olisi hyvä ostaa omiin tarkoituksiin soveltuva, taidokas, järkevä ja ennenkaikkiaan terve heponen.


Aika?


Onko sinulla loppujen lopuksi tarpeeksi aikaa käydä tallilla ja jättää kaupunkireissut, leffat, kaverit ja muut pois?? Hevonen tarvitsee paljon liikuntaa, joka olisi vielä mahdollisesti monipuolista joten jo liikuttamiseen menee yleensä reipas tunti. Hevosen ja varusteiden hoitamiseen menee oma aikansa tallilla, joten yleensä sieltä ei pääse niin nopeasti pois kun suunnitteli.
 Itselläni menee 7 päivää viikosta eli joka päivä tallilla aikaa, vaihtelevasti 1h-6h, kesällä paljon enemmän.


Raha?


Hevosen ylläpitoon kuukaudessa menee lämmitetyllä täysihoitotallilla vaihtelevasti 300eurosta 1000euroon, tietenkin poikkeuksia on, mutta maksu on maksettava joka kuukausi ja siihen lisätään n.100e kengitykset noin 6-9 viikon välein, mahdolliset valmennukset, maneesivuokrat, ehkä eläinlääkärin kulut, bensa/bussirahat matkoihin ja varustetarvikkeet. Tähän harrastukseen kyllä saa rahansa uppoamaan.


Kiinnostus?


Loppujenlopuksi, oletko varma että sinulla on kiinnostusta lähteä lämpöisestä sängystä tallille kylmään, sateeseen ja pimeään jäädyttämään raajojasi liikuttaessasi kauheassa vesisademyrskyssä supersäikkyä hevostasi joka ei kuuntele sinua? Oletko varma että hevosesi mahdollisesti loukatessa itsensä olet valmis vain kävelyttämään sitä puolen vuoden ajan ratsastamatta?

Tarvitset paljon kärsivällisyyttä jotta edistyisitte rauhassa ratsukkona, takapakkia varmasti tulee - ja paljon.


Mitä järkeä tässä sitten oikein on?


Sanopa se, ei loppujen lopuksi mitään muuta kuin ystävyys ja halu työskennellä monisatakiloisen eläimen kanssa joka voisi tappaa sinut muutamassa sekunnissa. Hevosihmiset ovatkin hulluimpia ihmisiä.

On hienoa päästä sanattomasti keskustelemaan eläimen kanssa, joka ei edes puhu samaa kieltä, mutta eriasia on pakottaa hevonen tekemään jotain kuin ehdottaa.



If your horse says no, you either asked the wrong question, or asked the question wrong  ~Pat Parelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti